Föreläsningar

"Smart genom klimakteriet" (föreläsning eller som föreläsning/workshop)

Varför är det då så få som talar om klimakteriet trots att det för de flesta börjar redan vid 40 och pågår i så många år? Kvinnor i klimakteriet som tränar regelbundet har mindre besvär med vallningar, får bättre humör och ökad livskvalitet. Men det ska vara rätt slags motion. Nej det blir aldrig som förr... Kroppen svarar annorlunda på ALLT. Alltifrån alkohol, socker, stress, dieter, högintensiv träning, återhämtning och kommer fortsätta göra det från och med klimakteriet.
Här talar vi om vad som händer i kvinnokroppen. Om kost, motion och andra råd och tips om hur man kan underlätta klimakteriet och göra livet lite skönare.

Denna föreläsning/workshop går med jämna mellanrum. Håll utkik i mina sociala media eller skicka ett PM med förfrågan.
Föreläsning om kost, träning och livet i stort!

Är du en förälder/lärare/kurator/sjuksköterska och vill ha tips på hur du kan stötta, hjälpa och guida i ämnen som mobbing, ätstörningar, prestationsångest, självförtroende, självkänsla. Vill du veta mer om vad träningen kan göra för din hälsa och hur du ska lägga upp den för att nå dina mål?Vill du veta mer om hur maten påverkar din hälsa?

Är du en person som bara behöver komma vidare i livet och behöver en kärleksfull spark i baken? Den här föreläsningen är en rejäl tankeställare! Charlotte kör den runt om i landet för fulla hus! Här är lite av den feedback hon fått efter sina föreläsningar:


"Hej Charlotte! Ett STORT och VARMT TACK för en otroligt inspirerande och härlig föreläsning i Malmö! Idag hade jag med min dotter på 16 år som lider av OCD (tvångstankar och tvångshandlingar), har ett oerhört dåligt självförtroende, plågas av ångest och hon liksom många andra i hennes ålder har skurit sig ett antal gånger. När vi körde hem sa min dotter en sak som jag bara måste dela med mig av, och som är ett av de högsta betygen du kan få; "mamma, det var första gången på alla år som jag kunnat fokusera på en hel föreläsning utan att tappa koncentrationen, eftersom det var så intressant från börja till slut; och dels under två hela timmar!" Än en gång TACK och ha en fortsatt bra lördag och hoppas få tillfälle en annan gång att få höra din ljuva stämma och bli inspirerad av din enorma positiva kraft! Kram A"Konsten att sätta smarta mål – och att nå dem!

Det finns ord som känns fantastiska, ord som ger positiva associationer och gör att du blir sugen på att hugga i och börja jobba. Ordet ”målsättning” är förmodligen inte ett av dem…

Att formulera mål är en process som de flesta har gått igenom – resultatet kan bli en sida, ett häfte eller kanske en hel pärm, fylld med ord. Ord som kvalitet, proffsighet, utveckling. Längst upp på toppen står det VISION, ett ord som snart är så utslitet att det faller i bitar… Istället för att de verkligen betyder något så blir de snarare till floskler allihop. MEN det behöver inte vara så!

Att sätta mål kan vara det bästa du gör! Charlotte ger dig här massa bra tips på hur mål faktiskt kan motivera dig att klättra vidare!
”Nå högre höjder i ditt ledarskap”

En föreläsning om motivation, engagemang och självinsikt som chef/ledare. Hur påverkar jag mina medarbetare? Hur kan jag få alla att känna sig delaktiga? Hur kommunicerar jag med mina anställda?

Charlotte ger dig heta, konkreta tips på hur du kan komma vidare i ditt ledarskap.”Hur ger du tillbaka till din kropp?”

Din kropp ställer upp för dig varje dag. Det har den gjort sedan den dag du föddes… Hur ger du tillbaka? Många av oss ger tillbaka genom att röra oss för lite, äta dåligt och därutöver stressa en massa… Det här är föreläsningen för dig som vill hitta motivation att börja ta bättre hand om dig själv. Du får ta del av allt från kost, träning, stress, kroppsfixering till hur du på ett väldigt enkelt sätt, redan från imorgon, kan må bättre och behålla det resten av ditt liv!
”Självkänsla – är det viktigt?”

Vad är skillnaden på självkänsla och självförtroende? Kan man ha det ena utan det andra? Eller är det kanske samma sak? Kan en framgångsrik person sakna självkänsla? Här reder vi ut begreppen och du får möjlighet att fundera över din självkänsla och hur du hela tiden kan underhålla den. Vi hittar recepten på hur du finner balans (trist ord, men så bra ändå!) mellan din självkänsla och ditt självförtroende!
”Jag ska fan ta mig visa dom!”

En föreläsning om motivation, inspiration, prestationsångest och vad som driver oss. Den förmedlas med energi och glädje, humor och allvar. Förstå vikten av att leva här och nu. Charlotte berättar utifrån sina egna erfarenheter, som faktiskt höll på att sluta riktigt illa, och om hur hon lever idag.
”From good to great!”

Var lägger du din energi? Vad är viktigt för dig? Hur prioriterar du i ditt liv? Är ditt liv ”good” eller är det ”great”? Är dina vänner ”good” eller ”great”? Går du omkring med dåligt samvete och känner att tiden inte räcker till? Här får du hjälp att klättra och ta dig till högre höjder! Vi lever bara en gång, så gör det bästa du kan av det du har fått! Lägg din energi på rätt saker. Det här är föreläsningen som tar dig från ”good” till ”great”!

Du kan boka Charlotte Althin för föreläsningar, seminarier, workshops, gruppträningspass (se under ”klasser”), konsultationer eller personlig coachning.

Skicka ett mejl till charlotte.althin@icloud.com eller slå en signal på 0734-04 41 72 om du vill veta mer om hur du kan utveckla dig själv, dina medarbetare osv.